SeLaMaT MeNjEnGuK Ke TeRaTaK MaYa Ku

Khamis, 7 Julai 2011

:: teruja...::






update blog lagik!!!..

FB kt opis aku ne on kejap je. dr jam 1pm sampailaaa jam 2pm SAHAJA. jadi aku amik mase dlm 1 jam yang ade utk mengharvest Cityville aku huhuhuhu. tapi x bole lame jugak. sbb asik hang je manjang. jd x seronok plak..

satu perkare yg aku teruja nak cerita kat sini, bile td kawan lame aku, kawan baik aku mase aku kt sekolah rendah dulu. SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN DATUK ABDULLAH, kat Gemencheh. kau tau gemencheh tue kat mane?? haa google laa ape lagik hahaha...!!! yg buat aku terharu sgt bile die mention kt msg inbox tue. "since 1st time aku ade FB ne, org pertama yg aku nak carik adelah kau"..mean aku laa tue. bile aku bace tue..aku x tau nk rase ape...nanges?? ntah...terharu?? ye kot..malu?? ade sket...sbb sepanjang hidup aku..aku x penah nk ingat kawan-kawan lame aku..terutama yg kt sekolah rendah. terukkan aku!!! :D..ntahlaa dh memang perangai aku mcm tue kot...

mule2 aku tak berape nak ingat siapa die. last2 aku view album die. nampaklaa pix abah die. Pakcik Taib..yeaa..aku mmg igt pakcik Taib ne. sebab die yg bawak aku & anak die Ahmad Tharmizi ne pegi interview Sekolah Agama Maahad Ahmadi, Gemencheh. pakcik taib ne nak sangat aku dgn Mizi ne 1 sekolah. sekolah plak x bole blah...sekolah agama uols!!! haiss kalu x skang ne kompem aku dh jadik colan2 Imam Muda hahahaha...tp rezki aku xde kat sini...so hubungan aku dgn Mizi ne stop kat situ je.

sebenarnye aku mase sekolah rendah dulu, cume ade 3 org KB [Kawan Baik].
1. Aku, Mohd Mahathir Mohd Isa;
2. Mizi, Ahmad Tharmizi bin Taib; dan
3. Rizal bin Alias.

kemane2 pun kami tetap bertiga. derang jeklaa yg aku rapat & kenal sepanjang aku sekolah dr darjah 1 sampai darjah 6. tapi aku rase, nasib kawan aku lg sorang aku tak tau citer, since die benti sekolah mase tingkatan 3. after PMR kot kalau x silap aku. die stop sekolah sebab ayah die meninggal. die yg membela adik2 die. kdg2 tiap2 petang mase aku keje partime kat stesen minyak petronas tue, aku nampaklaa rizal ne bawak basikal tua bapak die...dr mane aku x tau. aku ade gak cube panggil die...tp die mcm mengelak je nak jumpe aku. hmmm sedeykan...aku rase citer rizal ne dh mcm citer GEMILANG yg kat tv3 tue je.

aku harap, kalu umur aku panjang, aku nak je jumpe rizal tue kalau aku balik Gemencheh satu ari nanti...:)...insyaAllah...:)!!!






2 ulasan:

Sekamar Rindu berkata...

salam..

singgah folo ur blog..

Tanpa Nama berkata...

Mesti bestkan citer2 masa skolah dulu..
Teringin nak tau kisah2 awak skolah dulu..
Kelakar tau klu kenang2 pengalaman masa di bangku sekolah.
Dengan nakalnya, kena bulu atau kaki buli..yg paling2 best hahaha...kisah cinta monyet..
Boleh syer ke?

Catat Ulasan